Herenschoenen zijn anders dan damesschoenen. Herenschoenen verschillen van damesschoenen omdat ze een veel grotere voetafdruk moeten bedekken. Dit betekent dat herenschoenen een veel grotere maat hebben om aan mannenvoeten aangepast te zijn. Het lichaam van een man is niet hetzelfde als dat van een vrouw, dus is er een maatverschil als het gaat om herenschoenen. Dit maatverschil wordt echter vaak opgevangen door bedrijven die kinderschoenen als damesschoenen maken.

Herenschoenen kopen

Omdat mannen een grotere voet hebben, hebben sportschoenen die voor mannen zijn ontworpen meestal een brede teenkast om tegemoet te komen aan de grotere mannenvoet. Kinderschoenen hebben daarentegen hun eigen unieke maatvereisten. Kinderschoenen moeten comfortabel zitten en niet te strak. Dit komt omdat kinderen de neiging hebben veel rond te springen in hun kleine schoentjes en schoenen hebben die niet comfortabel zitten kan schadelijk zijn voor de veiligheid van uw kinderen.

Als het gaat om de aankoop van herenschoenen, zult u merken dat er een maatverschil is tussen herenschoenen en damesschoenen. Als u herenschoenen gaat kopen, moet u de herenmaat weten door op de achterkant van de schoen te kijken. De herenmaat staat meestal aangegeven op de achterkant van de schoen. Als u niet zeker bent van de herenmaat, kunt u ook uw eigen voet opmeten om te bepalen of u heren- of damessportschoenen moet kopen.

Naast de schoenmaat om de maat van herenschoenen te bepalen, moet u ook uw breedte in damesschoenen hebben. Vrouwelijke sportschoenen worden gemeten met een meetlint dat bekend staat als de Standard Lean-To van een vrouw. Zodra u uw voet hebt gemeten, kunt u naar een schoenenwinkel gaan en schoenen kopen die de juiste breedte hebben voor uw voet. Dit maakt het voor uw kinderen gemakkelijker om in de schoenen te stappen.

Er zijn kinderschoenen die een iets andere pasvorm hebben dan andere kinderschoenen. Dit komt omdat kinderschoenen gemaakt zijn om volwassenen te passen en niet kinderen. Daarom zullen kinderschoenen losser zitten dan sportschoenen. Om de juiste pasvorm voor uw kinderschoenen te vinden, kunt u hun voet opmeten met een meetlint, zodat u een idee hebt van de schoenmaat die u nodig zult hebben.

De meeste herenschoenen hebben een bovenwerk van leer of suède. Leer is zeer duurzaam en is goed bestand tegen slijtage. Suède is heel gemakkelijk te onderhouden en houdt de voeten mooi droog. Welke stijl u ook kiest, er zijn veel kleuren om uit te kiezen, dus u zult geen problemen hebben om de perfecte herenschoenen voor u en uw gezin te vinden. Ga naar een winkel die sportschoenen verkoopt en bekijk de stijlen die ze hebben. Dan kunt u uw keuze maken uit de vele verschillende stijlen bij Kevin Shoes